Tillbaka-till-Skolan Checklista

Förberedelser för din första barn att börja skolan kan vara en känslig tid för alla föräldrar, men speciellt för mamma eller pappa om de har varit den huvudsakliga vårdare för de senaste 4 åren.

Ann-Maree och Labels4Kids hoppas att göra det lättare för dig. Här är lite råd om att börja skolan eller gå tillbaka till skolan för ytterligare ett år ännu!

Labels4Kids har sammanställt en skol-checklista med allt du behöver för att köpa eller förbereda sig för skolstarten inklusive råd om namnetiketter och namnlappar för sina tillhörigheter.

 

Innan den stora första skoldagen

  • Läs några böker från biblioteket om skolstarten. 
  • Prata om din första dag i skolan och vad du gjorde. Talk about your first day at school and what you did. 
  • Prata om hur du träffade fantastiska nya vänner.

 

Köpa uniform, skor och skolväskor

- Köp inte uniform för sent... Stort misstag!
- Barnen växer i sommaren, precis som solrosor. Köp inte i första veckorna av semester, men i slutet av Juli bör du har allt köpt redo för skolan.

Skolväskor
Om du behöver skolväskor rekommenderar vi en rimlig storlek ryggsäck. Du behöver inte betala mycket för det bästa märket, men få ditt barn engagera sig i att välja det eftersom om de inte gillar det kommer de inte att vilja använda den. Bara se till att det finns plats för deras lunch, gymkläder, konstmateriel och läxor.

Väskor till Dagis eller Förskola
Personliga gymväskor är fantastiskt till dagis eller förskola där de inte behöver att bära mycket förutom gymskor och kanske ett ombyte kläder. De är snabbt och enkelt att använda och enkelt hänger på väggkrokar. Alternativt kan du använda våra Häng-Väskor, som är toppen för att hänga på väggkrokar i skolkorridoren, och det finns plats till gymskor, en vattenflaska och en anteckningsbok.

 

Gymväskor
Om du söker gymväskor till yngre barn rekommenderar vi personliga gymväskor med deras namn och en bild som de kunde känna igen. Du kan också sätta badkläder i de personliga gymväskor men lämna inte blöta kläder i dem över natten annars texten kan börja lossna och kommer att behöva pressas tillbaka med ett varmt strykjärn och tunna trycka-tyg. Hand-tvätta alltid gymväskor försiktigt.

 

Märkning av skolkläder och namnlappar
Du borde köpa namnlappar minst tre veckor innan skolan börjar.
De mest effektiva mammor beställer Namn taggar i början av sommaren, inom de första 3 veckor av sin semester. Detta definitivt rekommenderas. Det är det bästa alternativet eftersom du inte behöver oroa dig för post förseningar.

 

De bästa namnlappar för att börja skolan
De bästa namnlappar att beställa till någon som ska börja skolan för första gången är våra urvalspaket eller tillbaka-till-skolan alternativ. Vi har även Dagis Etiketter Paket.
Om du har en son så är den tillbaka-till-skolan paket med 24 Stikins kläder etiketter den enklaste, snabbaste, och bästa värde sättet att märka allt.
Om du har en flicka, de skötseletiketterna är inte alltid på kragen så vi skulle föreslå Tillbaka-till-skolan paket med 25 lättanvändlig strykafast etiketter.
Vi föreslår att du också köper ett paket med trycka-fast namnlappar oavsett vilka tillbaka-till-skolan paket du mellann, eftersom de är bra för märkning av strumpor, tungt rockar eller andra svåra saker som ull mössor, halsdukar och handskar.

 

Lager av namnetiketter i hemmet
Ha alltid lager av mini vinyletiketter, vinyl sko etiketter eller små vinyletiketter i skåpet för att märka vad som helst, utom kläder.
För kläder är det alltid tillrådligt att ha några stycken lättanvändlig Stikins® självhäftande etiketter i skåpet.
Om du bara vill spendera pengar ett paket etiketter är vinyl sko etiketter förmodligen det bästa alternativet. De kan användas på skor utan även allt annat, utom kläder.
Mini vinyl etiketter är utmärkt för småsaker som pennor, hår band, ventolin inhalatorer, EpiPens och liknande.
Kom ihåg att barn växer ur skorna snabbt och du kommer att använda dessa
vinyl sko etiketter snabbt. Vi tycker att Labels4Kids vinyl sko etiketter är bättre än många andra på marknaden och de inte skrynklas under foten eftersom de är gjorda av vinyl, inte papper. De har även en skyddande genomskinlig överlägg för att undvika att bläcket bleknar på grund av svett i foten och de är gjorda i en form för att passa även de minsta sko inne i hälen.

 

Om du har flera barn
Beställ namnetiketter med en neutral färg och bild, eller ingen bild och bara efternamnet.

 

Märkning av väskor
Personliga väska namnlappar är utmärkt för detta.

 

Märkning av skor
Vinyl sko etiketter, eller Right Foot™ Etiketter för yngre barn.

 

Märkning av vattenflaskor och lunchlådor
Vinyletiketter är bra för detta men du kan även använda dem till hockyklubbor, glasögon, böcker, inhalator eller EpiPens.

 

Barn med allergi
Standard allergi etiketter och personliga väska namnlappar. Eller skapa egna vinyl etiketter med din egen information som krävs.

 

Dagen innan skolan börjar

Diskutera om de kommer att äta en skol lunch eller ska ta med en matsäck imorgon. Diskutera hur man kan be läraren om toaletter eller var de är - ganska viktigt och komma ihåg att skicka in extra kalsonger och byxor eller kjol bara i fallet! Om du skickar in en matsäck, se till att du bestämmer vad du lägger i lådan med din son eller dotter.

 

On the day school starts

- Ta ett foto av ditt barn i sin skoluniform på sin första dag. Det är något du kommer att minnas för alltid.
- Ta din kamera till skolan och ta ett foto av dina barn med sina vänner som alla börjar skolan tillsammans. Andra mammor kommer att göra det. Jag minns bilden av våra yngsta den första dagen satt på skolans dörren upprörd över att behöva till skolan och inte stanna hemma - det är en klassiker! När alla hans vänner kom var han en helt annan barn, tack och lov.
- Kom inte för sent! Planera tidigt och vara redo. Det tar tid att mata dem, tvätta dem och bytte i sin uniform, och ut genom dörren. Tillåta minst en timme.
- Packa allt ett par dagar framåt bortsett från lunchen som du kan alltid packa kvällen innan och att hålla i kylen.

 

Under skolan

- Oroa dig inte för mycket om dem.
- Dra nytta av den fria tiden.
- Förbered ett hälsosamt mellanmål för dem efter skolan eftersom jag insåg att barnen kom hem trött och ett sugar-low (vresig, lynnig och trött), särskilt under det första året. Den extra energi från ett hälsosamt mellanmål bidrar till att ge dem en pick-me-up för resten av dagen.

 

Efter skolan

Ge dem deras hälsosamt mellanmål efter skolan. Diskutera dagen och vad de tyckte om skolan och sina klasser och kamrater. Arbeta igenom några problem de kan ha haft med uppmuntran och råd. Förbered allt för nästa dagen.

 

Rutin, rutin!

Nu gör detta för de nästa femtioelva åren och du har förtjänat rätten att kallas MAMMA!

Labels4Kids Svenska USP